סמים ועולם הבא?

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 20/07/05 13:12 יג בתמוז התשסה

שאלה

נניח ולקחתי סמים קשים בילדותי לא במזרק אבל בכדורים בתקופה של שנתיים וחצי והפסקתי כבר 4 שנים כמעט נניח.

מה עונש שצפוי לי בעולם הבא זה גיהנום מה זה איזה עונש מקבלים על נזק שכזה או שרק ה יודע?

שמעתי שבאמצעות תשובה אפשר לתקן הכל.

תשובה

העונש על לקיחת סמים הוא בעוה"ז ולא בעוה"ב. אתה בעצם הענשת את עצמך, בנזק שגרמת למח ולגוף.
אכן ,תשובה מועילה גם לזה . כיון שהנזק נגרם למח ומכאן ,אני מניח ,לכל ההתנהגות, גם התיקון צריך להיות באופן הזה, תילמד הרבה תורה ותרבה באמירת תהילים ,כך תזכך את המח והנפש ובעקבות כך גם תוכל לדקדק יותר בשמירת המצוות המעשיות, ותראה הרבה ברכה בעמלך.
בברכה,אליעזר