סליחות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/09/09 15:46 כא באלול התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי מס' שאלות בנוגע לסליחות.

א. בנות מחוייבות לומר סליחות?

ב. מהן השעות בהן ניתן לומר? אני יודעת שיש בתי כנסת בהם אומרים סליחות בחצות והלאה, אך מותר לומר גם בשחרית,נכון? ואם כן עד איזו שעה מותר להגיד סליחות בבוקר.

ג. יש ברשותי נוסח אשר משלב בין קטעים כמנהג ספרד ואשכנז, האם מותר לי לומר את זה כסליחות? או שעליי להתפלל את הנוסח הקבוע המפורט לפי המוצא שלי?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אין חיוב על בנות לומר סליחות אולם גם הן צריכות רחמים, ועל כן מהראוי שיאמרו מספר פעמים סליחות עם הציבור.
ב. כדאי לומר בבית כנסת, מי שאומרת ביחידות יכולה לומר בלא יג מדות רחמים במשך כל היום (כמו כן ביחיד אין לומר את הקטעים שבארמית).
ג. אפשר לשנות שהרי אין בביתכם מנהג קבוע בעניין סליחות נשים.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון