סליחות לנשים

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 29/08/07 09:19 טו באלול התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב!

ראשית, ברצוני לציין שעברתי פה באתר על השאלות שנוגעות לסליחות לנשים, ובכל זאת יש לי שאלות נוספות שאשמח לקבל עליהן תשובה.

אני אשכנזיה וברוב ימי החול מתפללת שחרית לבדי בבית, אך מדי פעם יוצא לי להגיע לבית הכנסת לתפילת שחרית ואז אני מתפללת שחרית במניין.

הבנתי שנשים אינן מחוייבות בסליחות, ובכל זאת- ברצוני לקבל על עצמי השנה בע"ה לומר סליחות בזמן (כלומר, לא ב8 בבוקר..) ובמניין.

שאלתי היא- אם יצא לי להגיע לביהכנ"ס ולומר סליחות במניין, האם אני אומרת את כל הסליחות או יש חלקים שנשים אינן מחוייבות להגיד?

ועוד דבר- לפי מה שאני זוכרת, יש אצלנו בביהכנ"ס סליחות בסביבות חצות בלילה- במקרה כזה תפילת שחרית לא קשורה, ואומרים אותה בנפרד בבוקר, נכון? כי הבנתי שאם אומרים סליחות בשעות קצת יותר מאוחרות בלילה (למשל 3,4,5 לפנות בוקר) אז אומרים לפני כן ברכות השחר וכו'...

הדברים קצת מבולגנים לי בראש ואשמח לקצת סדר.

המון תודה ויישר כח, רק טוב!

יעל

תשובה

בע"ה
אין סיבה שאשה לא תאמר כל מה שהגברים אומרים כשהיא מתפללת איתם.
כשאומרים סליחות בלילה , כמו במוצאי השבת הבאה , אז אומרים רק את הסליחות, ואילו כשאומרים בבקר לפני התפילה, או מוקדם יותר - מברכים קודם את ברכות השחר וברכות התורה, ואז סליחות.
שנה טובה