סליחות בעשרת ימי תשובה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 19/09/07 13:11 ז בתשרי התשסח

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה,

אני אומרת סליחות של אשכנזים. ראיתי בספר הסליחות שלי את הסליחות שבין ר"ה ליוה"כ, ויש סליחות לצום גדליה, לערב יו"כ ולימים ב,ג,ד,ה של עשרת ימי תשובה.

מדוע יש רק לשישה ימים? האם אלה 10 ימים בלי שלושת הימים הטובים ובלי שבת תשובה?

אם כן, מה עושים במקרה כמו השנה, שצום גדליה נדחה ואז הצום ויום ב' של עשי"ת זה באותו יום?

מה קוראים ביום הצום? ומתי קוראים את של יום ב'? (אם מדלגים עליה, אין מה לקרוא ביום שלפני ערב יוה"כ.)

תודה וגמר חתימה טובה.

תשובה

לשואלת שלום רב.
את צודקת. כל שנה יש 6 ימים של סליחות בין ר"ה ליו"כ. היום הראשון הוא צום גדליה ואח"כ לפי הסדר ב', ג', וכו'. ולכן השנה ביום שני אמרנו יום ב' של עשי"ת.
בברכה
אפי קיציס