סליחה למגרשים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 01/10/06 15:02 ט בתשרי התשסז

שאלה

האם ביום כיפור אני אמורה לסלוח גם לאולמרט לשרון וכל מי שהיה אחרי על הגירוש?

הי הם לא ביקשו סליחה או משו דומה לכך

תשובה

לפי ההלכה באמת אין חובה לסלוח להם. אך הסליחה לא מיועדת רק לפוגע אלא גם לנפגע. לא טוב לאדם לחיות עם רגשי מרירות ונקם בלב. כך הוא נפגע פעמיים ממה שעשו לו. גם גורש מביתו וגם נשאר מריר ומתוסכל. לכן יש דבר טוב בסליחה שעל ידה הסולח משתחרר מלחשוב כל הזמן על העוול שנשעה לו, ומצליח להמשיך בחיים אופטימיים יותר. מעין דבר זה אומרים גם לאבל - מצווה על המת שישתכח מן הלב. יש שבעה ימים של אבלות ועוד שלושים ושנה, אבל בסופו של דבר אסור לשקוע באבל וצריך לקום ולהמשיך בחיים. כך גם כאן. אמנם לפי ההלכה אין חיוב לסלוח, אבל הסליחה הזו יכולה להיטיב עם הסולח ולעזור לו להשתקם ולחזור לחיים.
את הרעיון היפה הזה שמעתי מהרב אבינר אשר נשאל שאלה דומה.
חג שמח
ידידיה