סכין בשרית

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 06/03/07 12:50 טז באדר התשסז

שאלה

חתכתי בצל עם סכין בשרי (שאינו בן יומו, אם זה משפיע) להכנת רוטב חלבי, אפשרי?

ניתן להוסיף את הגבינה ללא בישול, האם מותר, או שאסור לאכול רוטב זה עם חלבי?

תשובה

שלום וברכה!

לספרדים - אם סכין לא בן יומו או שהיה מקונח עם סקוצ' ניתן להתיר גם את הבצל וגם את המאכל ( כך פסק שו"ע יו"ד ס' צו סע' א וכך פסק פרי חדש ).

לאשכנזים - בצל נהפך לבשרי. אם שמו את הבצל לרוטב שיש בו חלב - הרוטב נאסר, אלא אם כן יש בו פי שישים מכמות הבצל אם חתכו בצל דק דק. אם אין ברוטב חלב, אז הוא אינו אסור אך הוא בשרי ואסור באכילה עם מוצרי חלב ( כך פסק רמ"א בהג"ה יו"ד ס' צו סע' א ).

בברכה,

ר' חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון