שאל את הרב

סירוב הוריי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/06/12 16:11 כט בסיון התשעב

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א!

אני מאוד מעוניין בללמוד לאחר התיכון בישיבה במסלול הסדר אך הורים מסרבים בתוקף וטוענים שעליי לעשות שנה אחת של ישיבה בלבד.

מה לפי דעתך הקדושה עלי לעשות,למי לפנות,איך לדבר איתם, האם יש פה צד של כיבוד הורים וכדומה...

לתשובתך אודה!

וסליחה על הטרדת כבוד הרב מעבודת קודשו!

תשובה

שלום וברכה

אחלק את תשובתי לשני חלקים.
החלק האחד הוא החלק העקרוני. על כך כתבתי מאמר מסודר כאן (http://www.ypt.co.il/show.asp?id=21166) וכשתקרא אותו תבין היטב עד כמה בכלל, ובנושא זה בפרט, אתה רשאי מבחינה הלכתית ללכת בדרכך, ולא לציית להוריך.
החלק השני הוא החלק המעשי. מבחינה מעשית לא טוב הדבר ולא נכון הדבר לחיות בעימות עם ההורים, כל עוד ניתן לעשות הרבה דברים כדי למנוע אותו. לא זו בלבד, אלא שאתה עצמך נמצא וחי בבית הורים ונהנה מטובם, ויש בזה גם אחריות מוסרית להיות נאמן לדרכם - כמובן שעד גבול מסוים.
על כן, הדבר הנכון לעשות הוא לדבר איתם, עוד ועוד, ולחפש ביחד גם פיתרונות ביניים. למשל, לסכם על הליכה לישיבת הסדר בשלב הראשון, ולהחליט ביחד אחרי שנה האם לחתום ולעזוב או להמשיך ללמוד בישיבה. גם אתה תוכל ללמוד הרבה על הישיבה לאחר שנה; גם הם יהיו מעורבים יותר בחיים שלך ובהבנה מה ישיבה פועמת בך, וכדו', וכך ביחד תוכלו להגיע לפיתרון נכון ומוסכם, מתוך הרבה שלום וכיבוד הדדי.

האם הדברים נראים לך ?


כל טוב ובהצלחה

כתבות נוספות