סיפור נס חנוכה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/12/06 12:33 יג בכסלו התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב!

איפה נמצא מקור הסיפור של חנוכה?

שמעתי על ספר בשם מכבים או חשמונאים, ובחיים לפני לא שמעתי עליו ואמרו לי שמסופר שם הסיפור אבל נס פך השמן כלל לא מוזכר שם, השאלה שלי האם זה ספר שמקורותיו יהודים תורניים? האם ניתן לספר את הסיפור משם? ואיפה ניתן להשיג את הגרסא המוכרת כפי שהבנתי נמצא בתלמוד הבבלי?

תודה רבה

הדס.

תשובה

ב"ה

שלום.

ניתן לעיין בספר "חשמונאים" או בספר "יוסיפון"
ובתור התחלה כדאי לך לעיין בספר התודעה ורק אח"כ בתלמוד במסכת שבת ובדברי הרמב"ם ביד החזקה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,
.