סימן מן השמיים

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 04/04/07 18:39 טז בניסן התשסז

שאלה

כבוד הרב, קורים לי שרלוט, אני בת 18 ויש לי שאלה אליך...

חברה שלי שמעה מהרבנית שלה שאישה שאומרת את "שיר השירים" שלם, פעם ביום במשך 40 יום, היא פוגשת את הזיווג שלה!

זה מאוד משך אותי והתחלתי לקורא כל בוקר את כל הפרקים של "שיר השירים" בהסעה בדרך לאולפנה.

בוקר אחד, זה היה הבוקר ה-20 נראה לי שאני הייתי קוראת את הפרקים... קראתי עד הסוף, סגרתי את הסידור, הכנסתי אותו לתיק... ואוטו התנגשה בהסעה שלי.

13 בנות נפגעו קל -ברוך ה'- כולל אותי.

כולם התפנו לקפלן באמבולנס.

בבית חולים שכבתי על המיתה שנתנו לי והתחלתי לחשוב למה זה קרה הסתכלתי על הרגליים הפגועות שלי ופשוט בכיתי... למה זה קרה בדיוק בשנייה שהכנסתי את הסידור לתיק? מה אני צריכה להבין מזה? לא הייתי צריכה להמשיך לקרוא? הזיווג שלי לא בדרך? אני לא התחתן?

והחלטתי לא להמשיך לקרוא "שיר השירים".

אני לא יודעת איך לקחת את זה. אני בטוחה שזה לא קרה סתם ואני בטוחה שהקב''ה שלח לי את זה כסימן למשהו אבל אני לא יודעת מה.

אולי תעזור לי להביו בבקשה...?

תודה מכל הלב!

תשובה

בעזה"י

שלום,

ניכר שמאד כואב לך (ואני לא מתכווין רק לרגליים...)
פעמים רבות, דווקא כשאנחנו מרגישים קרובים יותר לה' יצברך ומחוברים יותר- האכזבות גדולות וכואבות יותר.
מדוע?
כי אנחנו מפתחים צפיות מריבונו של עולם...
ה' הוא אבינו- הוא אבא שבאמת ובתמים מבקש ורוצה להטיב לנו ולאהוב אותנו "אהבתי אתכם אמר ה'"(מלאכי א,ב)הוא רחון וחנון ואוהב ומרחם.
אבל הוא גם מלכנו- מלך שלנו ושל העולם כולו.
וכמלך, כריבון עולם ועלמיא, הוא מנהל את העולם ואת מהלכיו כראות עיניו- ובשום פנים ואופן לא כראות עיניינו!!!
התוצאה היא שלפעמים כמלך- הקב"ה עושה דברים שלא רק שאיננו מבינים, איננו מבינים כיצד ייתכן שה' עושה משהו שלא רצינו אותו ואיננו מבינים כיצד ייתכן שמלך מלכי המלכים איננו עושה משהו שרצינו וביקשנו!? "האם ייתכן שמלך העולם אמר לי לא???"
"אהבתי אתכם אמר ה'-ואמרתם במה אהבתנו" (מלאכי שם)

אני עובד את ה' (לפחות משדל :-)
אינני מבין מדוע הוא מחליט החלטות כאלה ואחרות, אינני מצפה ממנו "לרקוד לפי החליל שלי" (ואפילו אם החליל הוא תפילה טהורה או מעשה אמיתי וטוב).
האמת היא שאינני רוצה שה' יתברך יפעל לפי הדרישות והפקודות שלי- משום שאז הוא לא יהיה אלוקים- הוא יהיה מחשב אישי או כספומט...

רבותינו הקדושים והטהורים במהלך הדורות נתנו לנו סגולות רבות ועמוקות אך מעולם לא התכוונו לתת "כרטיס כניסה אוטומטי" לקבל דבר כזה או אחר- את ההחלטה הספית, את הניהול המשלים של העולם אנחנו משאיר לשיקול הדעת של הקב"ה ולא לשיקול הדעת שלנו (וכמה טוב שכך...)

מה אומר הסימן?
אינני יודע,
אך אולי נגזרה עליכן מיתה חס ושלום (הרי כל כך הרבה הרוגים בתאונת דרכים יש לצערינו...) ודווקא בזכות צידקתכן ניצלתם ויצאתם עם פציעה בלבד ב"ה- האם חשבת על זה כך..?

לא אמליץ לך להמשיך ולומר שיר השירים וגם לא אמליץ להפסיק (אם כי בוודאי יש עניין גדול ומתוק באמירת שיה"ש) - עליך להחליט לבד לפי הרגשת הלב...
אך בד בבד, כל תאונה או ארוע משמעותי בכלל קוראים אותנו לתשובה, לבחון את דרכנו, להסתכל על עצמנו פנימה ולנסות לראות מה אפשר לתקן ולאן ממשיכים להתעלות- את חשבון הנפש הזה חשוב לעשות כל הזמן אבל במיוחד לאחר ארוע משמעותי ובמיוחד לאחר תאונה.
אך בחשבון נפש שכזה אינני שואל מה צריך לתקן בקב"ה, אני שואל מה אני צריך לשפר ולהעלות בי עצמי.
ועם האמונה באהבת ה' ובצדקת ה'- אני מודה שאינני יכול להבין אותו תמיד (וכמו שאמרתי שמח ומלא הודיה על כך...)

רפואה שלימה במהרה, רפואת הנפש ורפואת הגוף לך ולחברותיך ולכל חולי עמו ישראל ובכלל.
בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת