''סימן טוב ומזל טוב'' האמנם ?!?

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 20/04/07 16:54 ב באייר התשסז

שאלה

שלום לרב !

מדוע נוהגים לומר לבעלי שמחה כגון: בר מצווה , חתונה , ברית מילה וכד' 'מזל טוב ומזל טוב' שהרי כתוב במפורש בגמרא: "שאין כוכבים ומזלות נמצאין בישראל" ,אם כן איזה איחול/ברכה עליי לברך כל אחד מחתני השמחה ???

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

יהודי תלמיד חכם שאני מכיר, נוהג לאחל לבעלי שמחה "ברכת ה' עליכם" במקום לאחל "מזל טוב". ואני חושב שזו ברכה יפה. אני נוהג לאחל לבני זוג ביום חתונתם, כי ישכילו לבנות את הזוגיות שלהם על התחשבות, הבנת האחד את השני וכו', כי אני חושב שזה מה שחשוב לאחל להם.
וכמו שנוהגים יהודים טובים לומר, "אבל גם מזל טוב כדאי לאחל. אם לא יועיל- בוודאי שלא יזיק..."

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן