סיוע לנערות לסביות במצוקה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/09/07 08:39 יד בתשרי התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נמצאת כרגע לפני לימודים לעו"ס אשר במסגרת הלימודים אתחיל לעשות הכשרה מעשית עם נערות במצוקה...הבעיה שלי שחלק מהבנות שיבואו הם יהיו לסביות אינני יודעת היכן להניח את עצמי הרי אני יודעת שהתורה מתנגדת לכך ומתוקף עבודתי אצטרך לפרגן ולעודדן באמת ...האם אוכל לעשות זאת?מבחינת השלמות של העשיה מהתורה...

אשמח מאוד לקבל תשובה בהקדם מאחר והתקבלתי לשם ובמידה וזה אסור בהחלט אצטרך להחליף זאת מיד לפני שיסגרו המקומות....

מקווה שהבהרתי את בעייתי

תודה מראש

וחג שמח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה
צריך לעשות הפרדה בין התחומים.
התורה מחייבת ואף יותר מזה לסייע למי שנמצא במצוקה.
התורה אוסרת ואף יותר מזה קיום יחסים מסוג זה.

בשל העובדה הזו צריך ללכת בין שני הקטבים האלה. לבנות אלה צריך לעזור, ואם העזרה בצעד הראשון היא לפרגן ולעודד אותן – זה מה שצריך לעשות. בנות אלה צריך להדריך כיצד תוכלנה להקים בית בישראל, ואת העזרה בתחום זה צריך להציע בשלב השני של הדברים.

זו תהיה המשימה שלך – היכולת לפעול בעדינות בין שני קטבים אלה, ואט אט תלמדי את הדרך המיוחדת לעשות זאת, ואולי תפלסי דרך לרבים אחרים שידעו כיצד אפשר לנווט בין הדברים.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן