סיום שבעהביום כיפור

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 21/09/09 00:12 ג בתשרי התשע

שאלה

אנו מסיימים שבעה ועולים לקבר של אבינו ביום ראשון הקרוב (ערב יום הכיפורים) ורצינו לשאול שתי שאלות: (הקבורה נעשית ברחובות ובית האבלים הוא בבאר-שבע)

1. האם צריך לשוב לבית האבלים לאחר הביקור בקבר כדי להוריד בגדים ולהתקלח, לפני שכל אחד חוזר לביתו?

2. האם בסיום העליה לקבר יכולה אשת הנפטר ללכת אל בית הבת שלה כדי להעביר את יום הכיפורים, בלי לחזור קודם אל ביתה (בית האבלים)?

תודה מראש!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

ראשית ,תרשו לי להשתתף בצערכם. המקום ינחם אותכם כשאר אבלי ציון וירושלים!

לגבי השאלות:

1. לא צריך, ניתן לשוב הביתה.
2. כן, היא יכולה ואין כל צורך שתשוב הביתה.

בברכת כתיבה וחתימה טובה,

חיים דב בריסק

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן