סיום סדר משניות

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 18/08/07 23:18 ד באלול התשסז

שאלה

בס"ד

שלום!

אני ב"ה עומד לסיים סדר זרעים בשמניות האם צריך לעשות סיום בעשרה עם קדיש וכו' ,והאם זו אינה גאווה ,כביכול שאני מתלהב מזה שסיימתי סדר במשנה -כי זה כמו שכל אחד יסיים מסכת במשנה ויעשה סעודה כאילו סיים ש"ס זה נראה קצת גאווה,מה דעת הרב בענין?

תודה רבה.

תשובה

ראוי ורצוי לערוך שמחת סיום, שכן על ידי הסיום אנו מראים שהתורה ולימודה חביבים עלינו, ואנו מודים לה' על שזיכנו ללמוד ולסיים. אין צורך לחשוש ליוהרה, שכן הסיום ברבים לא נועד לפרסם את הנס שסיימת, ובאמצעות הסיום מעודדים עוד אנשים ללמוד ולסיים, ולכן יש בדבר תועלת. כמובן שצריך לשים לב בדרך בה אתה עורך את הסיום ובדברים שתאמר שם, שלא תיראה כמתגאה, וכיוון שכך אין לחשוש כאמור.
יה"ר שתיזכה להמשיך ללמוד ולסיים עוד ועוד.

כל טוב,
רונן לוביץ