סיגריות ונרגילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/05/09 14:44 ב בסיון התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני לומד בישיבה תיכונית עם פניימיה. אחד מחדרי החל לאחרונה להתעסק בנרגילות וסיגריות. האם עלי לשתף את המדריך/הר"מ/ראש הישיבה בנושא? מדוע?

תודה רבה מראש!!!

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה עדינה ומסובכת.
באופן כללי, הדבר הנכון ביותר לעשות הוא לדבר איתו, ולנסות לשכנע אותו שלא לעשות כן.
אם זה לא הולך, הדבר המקסימאלי לעשות הוא לכתוב מכתב אנונימי למדריך, בלי שמות, ולומר לו כי הבעיה מופיעה, ועל כן צריך התמודדות כללית עם המצב. ישנה אחריות לדמות החברה ("כל מי שבידו למחות ולא מיחה") וגם הצלה של הבחור עצמו, בד בבד עם העובדה שיש התנגדות להיות "מלשין" (הגמרא אומרת כי הקב"ה סירב להלשין על עכן בפני יהושוע).

כל טוב