סחבת בתהליך אימות יהדות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/10/06 20:51 י בתשרי התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

שמי ...,

ואני מתחתנת ב....

בבית דין רבני בפ"ת לא נותנים לי תשובה מעל חודש לגבי אימות היהדות ופשוט סוחבים אותי. סגרנו אולם, נתנו למוזמנים הזמנות ובבית דין רבני - כנראה שלא מעניין אותם.

אני מאוד מבקשת האם יש אפשרות מצדך לזרז את כל התהליך? אפילו לא קיבלתי זימון לדיון שלא נדבר על האישור!

בכבוד רב,ד.

תשובה

דינה, שלום.
מזל טוב לקראת החתונה, אני מקווה, שהשמחה גוברת על הטורח.
שאלתך בהחלט מיצגת מצב קיים, שסיבותיו מגוונות.
אנו בצוהר מפעילים את מרכז "שורשים", שתפקידו לתת מענה בדיוק למצבים כאלה, כאשר נוצר קושי בהוכחת יהדות.
אנו גם עומדים בקשר ישיר עם בתי הדין, ובעת הצורך ניתן לברר מה מצב התיק.
בכל אופן, נוכל להציע לך לפנות אלינו בהקדם, כדי לראות יחד האם ניתן להשלים את המידע החסר ולנסות למצוא פתרונות, כדי לקבל את אישור בית הדין. (אגב, לדבריהם הנחייתם היא לא לקבוע תאריך עד סוף הבירור, אך במצבכם צריך לנסות ולעמוד בזמן שנקבע)
כיון שבית הדין עמוס מאוד בדרך כלל, אין באפשרותם ליזום השלמת בירור או הדרכה לפונים, וזהו תפקיד שנטלנו על עצמנו, כמובן ללא תמורה כספית.
אנא התקשרי למרכז "שורשים" בירושלים, טל. 02-6242206.
תוכלי למצוא מידע נוסף על פעילות "שורשים" בתחום זה באתר של "צוהר" www.tzohar.org.il
בברכה,
שמעון הר-שלום
מנהל מרכז "שורשים"