סופגניה שנאפתה בתנור טרף

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 19/12/06 22:00 כח בכסלו התשסז

שאלה

ב"ה

האם מותר לי לאכול סופגניה שהוכנה כהלכה (קמח מנופה והכל) אבל בתנור טרף (שמבשלים בו גם בשר וגם חלב בלי להכשירו) אבל הסופגניה פרווה?

וזה קורה מלא פעמים שאני נתקלת בבעיה הזו! אוף מה אפשר לעשות שהמשפחה שלי לא שומרת את הדברים הכי חשובים ותמיד יוצא שאני מפסידה הכל ! מה אפשר לעשות ?!

תשובה

לשואלת שלום רב.
מותר להשתמש בתנור לאפיית בשר ואח"כ חלב והתנור אינו נאסר בכך. (והטעם, הרי הבשר לא נגע בדפנות התנור. רק האדים נגעו בתנור. והאדים נשרפים בכמה דקות של חום התנור) ולכן הסופגניות מותרות באכילה והן נשארות פרווה.
בברכה
אפי קיציס