סוכה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 16/09/02 22:24 י בתשרי התשסג

שאלה

האם מותר לסכך בסכך העשוי מקליפת עץ הבננה המיובא לטענת המוכר מאפריקה ושם הוא משמש לטענת המוכר בדרך כלל לשינה

א. האם יש לסכך כזה דין מחצלת או לא מאחר שמן הסתם הוא חדש לגמרי, והאם עדותו של המוכר שבד"כ דבר כזה משמש לשינה דיה לאסור

ב. האם יש מקום להקל כאשר אין אפשרות אחרת לעשות חג אצל ההורים אם לא בסוכה עם הסכך הנ"ל

תשובה

עופר שלום,
מבלי להיכנס לשאלה של "סכך לנצח",שלדעת מרן הראש"ל אין ראוי לסכך בו.במקרה שציינת אסור לסכך בו מדין מחצלת.ואין כלל מקום להקל.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני