סוכה מתחת לעץ

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/01/02 09:08 ח בשבט התשסב

שאלה

האם מותר להקים סוכה מתחת לעץ

במצב שענפי העץ מאד גבוהים מעל הסוכה

ומהעץ עצמו המצב הוא שמתחתיו חמתו מרובה מצילתו

כך שצילתה של הסוכה מרובה מחמתה מהסכך הכשר ולא מהעץ?

תשובה

בס"ד

שלום

אסור להקים סוכה מתחת לעץ אע"פ שהעץ גבוהה מאה אמה ואפילו יותר ואין שום צל מהעץ לסוכה, והסיבה היא שהיושב נמצא מתחת לעץ ולא רק מתחת לסכך. אע"פ שהצל של האילן לא מגיע אליו.

יש מקרה אחד שבו מותר לשבת תחת אילן והוא שכמות הענפים של האילן היא כל כך קטנה עד כדי כך שאם ינטל כל הסכך הנמצא במדיוק מתחת לענפים. אם ישאר מספיק סכך כשר שצילתה מרובה - כשר.
(שולחן ערוך אורח חיים סימן תרכו סעיף א. ויש שם דעות אחרות המקילות יותר)