סוכה כשרה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/09/10 11:03 יב בתשרי התשעא

שאלה

האם דיר בבנין של 6 דירים יכול לבנות סוכתו בגינת הדשא המשותפת לכולם כאשר הדירים מתנגדים לכך?

האם זו סוכה כשרה או גזולה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אמנם הגינה שייכת לכל, אבל אם הוא לא מקלקל את הגינה ולא עושה רעש, יש בכך כופין על מדת סדום, דהיינו שכן שמתנגד הוא כאנשי סדום הרעים שלא הניחו לאחרים לקיים מצוות. על כן אפשר לכפות לפעמים על מדת סדום. שמעתי שאפילו בית משפט אזרחי בתל אביב הכריח לתת לעשות סוכה בחצר הבית במקום הגינה. ואם בבתי המשפט שלהם הבינו זאת ק"ו שההולכים בדרך התורה חייבים להרשות לעשות סוכה. ויתכן שהיום המצב הוא שאפילו אם יתנגד שכן אחד איננו יכול לאסור, אלא א"כ יש נזקים מוכחים.

גמר טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון