סוד הקשת

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 22/01/12 16:43 כז בטבת התשעב

שאלה

בס"ד

שלום רב.

אני קצת דואגת,שמעתי שאסור לנו להסתכל על קשת יותר מכמה שניות..

אבל לפני כמה שעות היתה לנו קשת כפולה פשוט מדהימה והיסתכלנו עליה מהמרפסת היא היתה בדיוק חצי עיגול.

בירכתי עליה כמובן,אבל אחרי שבירכתי המשכנו להסתכל עליה ולצלם אותה עד שהיא נעלמה...

אני פשוט לא יכלתי להוריד את העיניים שלי ממנה הרגשתי .....קרובה לאלוקים=]

האם חטאתי?האם זה דבר ממש רע לעשות?

ואם כן איך אני מכפרת על זה?

תודה מראש=]

תשובה

בס"ד

שלום רב.

אין אנו מסתכלים על קשת יותר מידי (שו"ע או"ח רכט´,א´), והטעם הוא כיון שהמסתכל בקשת כביכול מסתכל בשכינה (זוהר הקדוש בשלח דף סו´ ע"ב, ועיין בספר המופלא "בן יהוידע" למרן רבנו יוסף חיים זיע"א על מסכת חגיגה בדף טז´ עמוד א´ ד"ה המסתכל בשלושה דברים עיניו כהות)

ובתיקוני הזוהר (תיקון יח´, דף לו´ עמוד ב´) כתוב שסביבות הקשת מתלבשים הקליפות (רוח סערה, ענן גדול, וכו´..) ואלו גורמים שלא תהיה הקשת בצבעיה המאירים, ואם תתראה הקשת בצבעיה המאירים- מיד יבוא המשיח. (עיין בפסקי תשובות או"ח סימן רכט´ אות ב).

לכן כשרואים קשת-רואים אותה מעט בשעת הברכה, ודי בזה (כף החיים ומשנה ברורה שם).

את הסתכלת בלי כוונה בקשת, ולכן אין זה חטא, ואינך צריכה כפרה.

ברכה והצלחה בכל.