סוגיית התחבורה הציבורית בשבת.

חדשות כיפה רבני בית הלל 19/12/12 15:43 ו בטבת התשעג

שאלה

האם ניתן למצוא דרך להכשיר נסיעה בתחבורה ציבורית בשבת עבור לא דתיים?

לדוג' ע"י נהגים שאינם יהודים, תשלום מראש והצגה של קבלת התשלום וכדו'?

מצד אחד קדושת השבת חשובה מאין כמוה מצד שני אי אפשר שלא להתעלם מהקושי שזה יוצר לחלק גדול באוכלוסיה לפעמים אף ברמה של סכנת נפשות כשמדובר בבני נוער שנאלצים לנסוע בטרמפים וכדו'.

תשובה

סוגית התחבורה הציבורית בשבת ברמה הממלכתית
ברמה ההלכתית לא ניתן להתיר כל נסיעה על ידי גוי שעושה זאת עבור ישראל
שכן אין להנות ממלאכה שעשה גוי עבור ישראל. ברמה הציבורית פיתרון זה אינו
ישים. לא ניתן לאפשר רק לגויים לנהוג, לא ניתן לאכוף את זה וכו´.
תמיד נוכל לפתוח פרצות בשם החשש של פיקוח נפש אולם אל לנו לתמוך בפרצות
של השבת בו בזמן שאנשים לא לוקחים אחריות על עצמם.
בשאלה לא צוין כיצד עלינו להתמודד עם מניעת תחבורה ציבורית בשבת וכאן
התשובה היא מורכבת יותר. לא מספיק חקיקה אלא יש צורך בעבודה חינוכית
והעצמת המודעות בקרב העם

בהצלחה

מאיר

(התשובה ניתנה מהרב מאיר נהוראי)

רבני בית הלל משיבים על שאלות גם בפייסבוק - כנסו עכשיו - http://www.facebook.com/B.Hillel?filter=2