סדר מודה אני

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 03/07/07 15:10 יז בתמוז התשסז

שאלה

הרב שלום,

הייתי שמחה אם תוכל לפרט לי כיצד בדיוק יש לנהוג כאשר קמים בבוקר- מתי אומרים מודה אני ואיפה(אם זה עדיין במיטה או כשאתה יוצא מהחדר...)ומתי נוטלים ידיים(ומהי הדרך הנכונה ביותר ליטול ידיים בבוקר?)

ואת הסדר המפורט והמדויק...

תודה רבה רבה מראש...

יעל.

תשובה

בע"ה
שלום רב,
מיד כשקמים בבקר, עוד במיטה, אומרים "מודה אני". אח"כ קמים ונוטלים ידים, שלש פעמים על כל יד לסרוגין.(ימין שמאל , ימין שמאל, ימין שמאל.)מתפנים, ונוטלים ידים שוב , ומברכים "על נטילת ידים" ו"אשר יצר". מתלבשים, מברכים את ברכות השחר, ואם אפשר גם מיד מתפללים ,לפחות - קריאת שמע, ותפילת שמונה עשרה.
בברכה,