סדר טו בשבט

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/11/08 12:01 כט בחשון התשסט

שאלה

אני מנסה להכין חוברת עם סדר טו בשבט למשפחתי, ויש לי כמה שאלות.

א. האם יש איזשהו מקור שעלי להתבסס עליו או שכל הנוסחים המופצים באינטרנט וכו' הם מספקים?

ב. לענין הסדר עצמו - האם יש חשיבות לסדר אבילת הפירות, לאחר ברכת מזונות, גפן וברכת העץ על הזית? כלומר האם צריך לאכול קודם את הפירות משבעת המינים או שאין ענין אחרי שמברכים על הזית?

ג. בהנחה ששותים 4 כוסות יין, האם צריך לברך על כל כוס בנפרד או שהברכה על הכוס ההראשונה פוטרת את השאר?

תודה רבה

ענבל

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד´

א. הנוסח הספרדי של החוברת "פרי עץ הדר" הוא הבסיס לכל הנוסחאות. אינני מכיר את הנוסחאות באינטרנט.
ב. אם עשית את סדר הברכות אין לאחר מכן משמעות לסדר האכילה, דהיינו הקדימויות הם לברכה, אבל אחר הברכות אפשר לאכול אדמה לפני עץ, ובייחוד אם הוא חביב יותר.
ג. אין לברך אלא פעם אחת.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ