סגולות

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 02/08/07 09:47 יח באב התשסז

שאלה

לכבוד הרב!

שמעתי שיש סגולה לקרוא רצוף מ' פעמים את שיר השירים לסגולה לזיווג הגון, ברצוני לשאול את הרב:

א. האם זו סגולה ידועה מפי רבנים וגדולי תורה, והיכן היא כתובה.

ב.ברור שסגולה אינה רק מעשה חיצוני בעלמא, אלא כיון שאדם משתנה ופועל במציאות מקבל את השפע האלוקי.

וברצוני לשעול מה מכוונים לשאול בסגולה לכאורה נראה שאדם עושה מעשה גרידא אפילו שלא ישתנה (ע' תוספות פסחים ח' ע"ב)

תשובה

בע"ה
אינני מבין בסגולות, אבל שמעתי על הסגולה הזאת.
בשכל פשוט אולי ניתן להסביר שמי שמשנן את שיר השירים שהוא שיר האהבה בין הקב"ה וכנסת ישראל, יחוש יותר את היכולת של ההתחברות בין הדוד והרעיה ויפתח כוחות ומסוגלות רגשית, גם לקשר של איש ואשה.
כדאי לעיין בהקדמת הרב קוק לשיר השירים, (בסדור עולת ראיה חלק ב') שם הוא מרחיב על כך.
בברכה,