סגולות עצומות לחג פורים- מהגולשים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 26/02/10 14:03 יב באדר התשע

שאלה

סגולות למגילת אסתר:

את מגילת אסתר שכתובה על קלף צריך לשמוע פעם אחת בערב ופעם אחת למחרת היום.

בתחילת מגילת אסתר ישנן ברכות ואז צריך לעמוד ולבקש בקשה אחת, שאנו נהיה כלי קיבול לקבל את האורות של אסתר המלכה ומרדכי הצדיק שהקב"ה שופך משמיים ברגעים אלה.

האורות הרוחניים שיורדים מהשמיים ישארו לנו עד חג פורים הבא.

כשחוזרים הביתה לאחר קריאת המגילה חובה שתהיה מפה לבנה עם 2 נרות דולקים.

כשמסיימים את הצום אוכלים סעודה חגיגית חלה, דגים ובשר.

רצוי לישון מוקדם כדי לקום ב4 לפנות בוקר יום למחרת, ואז כשקמים נוטלים ידיים וקוראים שוב מזמור כב' בתהילים.

לאחר מכן מבקשים מהקב"ה שימלא משאלות ליבנו לטובה בזכות מרדכי הצדיק ואסתר המלכה.

צריך להשתדל לקרוא את כל ספר התהילים בשביל לחבר את החושך של הלילה עם היום החדש.

כדאי לסיים את ספר התהילים עד זריחת החמה כי זוהי שעת רצון גדולה בשמיים לבטל גזרות ולבקש בקשות.

אחרי שמסיימים את ספר התהילים מתפללים תפילת שחרית וצריכים לשמוע שוב את המגילה ואחרי זה להמשיך את מצוות היום.

שולחים משלוחי מנות ונותנים צדקה לכל פושט יד. צדקה ומשלוח מנות=אחדות.

במשך פורים רצוי למחוק את זכר עמלק ולכתוב על דף "עמלק" ולמחוק כמו בפרשת 'זכור' שמוחקים את זכר עמלק.

סגולות לסעודת פורים:

לפרוס מפה לבנה על השולחן ולהדליק 2 נרות חגיגיים, שולחן יהודים טהור מבטל שולחנו של אחשוורוש.

לאחר מנחה מתחילים סעודת פורים שהיא כנגד החטא שהיהודים אכלו משולחנו של אחשוורוש.

לסעודת פורים יש לקנות חלה מהודרת ארוכה (מזכירה את העץ שתלו בו את המן).

כשעושים נטילת ידיים לסעודה וברכת המוציא, צריכים לבצוע את הראש של החלה כנגד הראש של המן שרוצים לבצוע אותו.

מומלץ שסעודת פורים תהיה עשירה במטעמים טובים.

לפני סעודת פורים לומר מזמור כ"ג בתהילים להתפלל ולבקש את משאלות ליבנו.

בתוך סעודת פורים לומר 120 פעם "ברוך מדרכ"י ו 24 פעם 'ברוכה אסתר בת אביחיל'

בכך אנו מושכים עלינו את האורות של מרדכי היהודי ואסתר המלכה.