סגולות לזיווג 2

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/01/03 17:11 טז בשבט התשסג

שאלה

ב"ה

כבוד הרב

קראתי את תשובתך בנושא זיווגים וסגולות ועולות לי כמה שאלות:

* יש את הסגולה של לקרוא 40 יום את שיר השירים מה עם זה גם זה משהו בטל???

* כתבת לה שאסור לפסול אף אחד כי לא יודעים את מי זיווגו לנו 40 יום לפני...

אבל לא צריך שיהיה לי איזה שהו קו אדום? אם לדוגמא חשוב לי שיהיה אחד שלמד בישיבה /מכינה אם מציעים לי אחד שלא כזה לא לומר לא? על מה כן להקפיד ועל מה לא?

*ושאלה אחרונה - כתבת לה שהרצון העז שלה למצוא חתן הוא בריא ונובע מהתחושה של חיסרון - יש לי תחושה אישית לגבי שהרצון העז ( ותאמין לי שהוא עז)שלי להתחתן לא נובע אך ורק מחיסרון(ברור שגם אבל לא רק) ,יש הרבה לחץ מסביב (אומנם אני רק בת 23)משפחה חברות (שרובן נשואות) וכו' מה עושים???

[אודה לך ששמי לא יתפרסם באם שאלה זו תתפרסם]

בתודה מראש

ש.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)אם סגולה זו נאמרה כמתאימה לך ,ע"י רב גדול עשה אותה והשם יהיה בעזרך.
באופן כללי היהדות שמה דגש על בקשה אישית וישירה אל השם ע"י תפילה יותר מאשר לקמיעות וסגולות למינהם.

עליך לדעת כי צריך שיהיה התאמה בין האדם המבצע את אותו ציווי של הרב לבין המקרה ביחס ישר לזמן שזה קורה ולמקום שזה קורה. כגון:לקרוא פרק כזה או אחר או לעשות דבר מסויים .
נאמר "דבר בעיתו מה טוב" ולפעמים יש לך את היכולת לעשות את הדבר הנכון בזמן הנכון וע"י כך לגרום שהדבר הטוב יהיה בעיתו.ובזמנו.

2)בודאי שיש רצון בסיסי שעליו יש לבנות את הקומה של המשפחה.השאלה מה הוא אותו בסיס.וכל אדם יש לו את הבסיס המיוחד לו .
אסור לסווג ולקטלג אנשים לפי מקום לימודים או מקום מגורים וכדומה כי לא בוחנים את המקום אלא את האישיות שבאה מהמקום.
ולכן לפני שנענים להצעה יש לברר פרטים עד כמה שניתן לעומק על מבנה האישיות של האדם.

3)פשוט להתמודד עם הלחץ ולא להלחץ!!!
הלחץ זה משהוא שנמצא אצלך בנפש!
את צריכה לקבל החלטה שזהו!! את לא נלחצת מכל הערה ומכל שאלה .

להתמודד ולא להתייאש.תנסי.

עייני גם ב:איך לבחור חתן?
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15422

בהצלחה,

עוזיאל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן