סבא וסבתא חילוניים, אני חוזר בתשובה

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 11/08/07 23:20 כז באב התשסז

שאלה

שלום

סבא וסבתא שלי עד כמה שאני יודע היו אנשים חילוניים (הסבא נפתר כשהיתי ממש קטן והסבתא לפני שנולדתי, הסבא מצד האמא נפטר לפני כמה שנים והיה יותר דתי) היום אני חוזר בתשובה (המשפחה נכון לעכשיו לא שומרת תורה ומצוות..

השאלה שלי היא מה אני יכול לעשות בשביל הסבא וסבתא היום?

תשובה

שלום רב,

אפשר לעשות הרבה. לומר קדיש ביום הפטירה ושלא ביום הפטירה כשצריך. זה במידה ואתה יכול לומר. לקנות ספרים לעילוי נשמתם. לעשות מצוות ולהזכירם.
למצוא מצווה שכל המשפחה שלך ישמרו לכבודם. ללמוד לעילוי נשמתם. ועוד...

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.