נתינה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/02/08 17:20 כא באדר א'

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

האם הרב יוכל להסביר לי בבקשה למה חשוב כ"כ

לתת ולתרום ולמה זה גורם?

אם הרב מכיר ספר או מאמר על הנתינה

אשמח אם יתן לי שמות!

תודה רבה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

כדאי לך לעיין בספר "מכתב מאליהו" חלק א מעמוד 32 והלאה (קונטרס החסד - פרקי נותן ונוטל) .

דע לך כי לא לחינם נקרא ים המלח "ים המוות" מפני שאין הוא נותן אלא רק נוטל ולעומתו ים כינרת הוא ים של חיים ים שיש בו דגים מפני שהוא מקבל ונותן .
נמצאנו למדים מוסר השכל פשוט "מי שנותן גם מקבל ומי שלא נותן הוא מת "

תחשוב על זה!!

בברכה,

עוזיאל אליהו,

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן