נשים מניחות תפילין

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 19/12/11 15:19 כג בכסלו התשעב

שאלה

שלום רב לאחרונה נתקלתי במשהו

שהוא חדש לי ... בתור

חוזרת בתשובה ראיתי בית כנסת רפורמי ... לי זה היה נורא מוזר ואפילו כאסור לראותו אבל אני אשמח אם תסבירו נא לי מדוע לגברים

ניתנה הזכות לשם תפילין טלית

... והאם כתוב כי אסור לאישה לעשות כדומה לגבר או שזה אורך חיים שהתנהל מאז ועד היים ..

תשובה

בסד
שלום רב
שום דבר לא אסור. אבל נשים פטורות ממצוות עשה שהזמן גרמן אבל אם רוצות לקימן אז מה הבעיה?היו כמה נשים מפורסמות בעולם היהודי שהנחו תפילין ..אבל היום הרפורמים לקחו זאת למקומות לא נכונים לדעתי ומנסים להלחם מלחמה מיותרת .
וחבל.
בברכה