נשים ופורים

חדשות כיפה הרב אייל קרים 06/03/03 11:17 ב באדר ב'

שאלה

האם מותר לנשים להשתכר בפורים?

(-אני מניחה שהן לא חייבות בכך)

תשובה

שלום
לנשים אין מצוה לשתות יין בפורים(משנ"י סימן תרצ"ה). וכתב בדרך צחות "ומאמר אסתר קים דברי הפרים האלה". הכתיב חסר כדי להורות שאסתר הודיעה לנשים על חיוב הפורים. אבל מילת פורים חסרת אות ,להורות שמשלוח מנות ושמחת פורים נוהג בנשים אבל לבסומי אינו נוהג.
הפני יהושוע(כתובות דף ס"ה ע"א ד"ה ואילו) שאין הבעל מחויב לתת יין לאשתו כדי שתוכל לקדש בשבת מפני שיכולה לשמוע הקדוש מאדם אחר, ואין רגילה לשתות יין, מפני שהיין מרגילה לתאווה וכו'. לפי זה גם בנידון שלנו הוא כך. ועיין בשער הציון(סימן קצ"ט אות ו') שכתב הטעם שחז"ל לא חייבו נשים בזימון הוא כי מן המובחר לברך על הכוס, ובאשה גנאי הדבר. וכן כ' בהג' בני בנימין על הרמב"ם(פ"ו הלכות יו"ט הי"ח) על מה שכ' הרמב"ם ואנשים אוכלים בשר ושותים יין למעט נשים משתיית יין כמ"ש בכתובות דף סה ע"א.
אייל קרים