נשים וחנוכה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/12/04 11:16 כה בכסלו התשסה

שאלה

שלום,

במסגרת לימודי במכללה לרפואה משלימה נאמר לי על ידי המרצה, הנמצאת בתהליך של חזרה בתשובה, כי לחנוכה יש משמעות מיוחדת עבור הנשים היהודיות. מהי אותה משמעות וחשיבות?

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום .
המשמעות המיוחדת עבור הנשים בחנוכה באה ליד ביטוי הלכתי בכך שנהגו הנשים שלא לעשות מלאכה בזמן שהנרות דולקים, והמסורת הירושלמית היא : שאם אישה נמצאת בצרה היא נודרת שלא לעשות מלאכה באחד מימי חנוכה.
על מעשה הגבורה של יהודית עייני-נא בספר התודעה.

חג אורים שמח.