נשים והדלקת נרות חנוכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/12/10 06:12 כח בכסלו התשעא

שאלה

שמעתי שנשים פטורות ממלאכה בעת הדלקת נרות החנוכה מכיון שבזמן המכבים הנשים תרמו את חלקם

להצלחת הקרב ולכן הם זכו לנוח בעת הדלקת הנרות.

לא כ"כ הבנתי מה הם עשו,ואיך בא לידי ביטוי השכר בכך שהם פטורות ממלאכה בעת הדלקת הנרות

אשמח אם הרב יוכל להאיר את עיניי בחלקם של הנשים בימי המכבים ומדוע הם פטורות ממלאכה ואיך בא לידי ביטוי השכר בפעולתן בעבר.

רב תודות וחג שמח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

חובת נשים בהדלקת נר חנוכה: "נשים חייבות בנר חנוכה שאף הן היו באותו הנס" (שבת כג ע"א) התוספות מפרשים: 'שאף הן היו בספק דלהשמיד ולהרוג' - ההצלה היתה לכל העם גם לנשים, לכן אין לפטור אותן מהדלקת הנר - שהיא פרסום הנס.
רש"י מפרש את הביטוי 'אף הן היו באותו הנס' -'שעל ידם נגאלו; שעיקר הנס היה על ידן'. הכוונה למעשה של יהודית. על פי פרוש רש"י יש לנשים חלק מיוחד בנס, לכן נהגו שהנשים לא יעשו מלאכה בזמן שהנרות דולקים.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן