נשים בחנוכה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/12/10 12:50 כד בכסלו התשעא

שאלה

מדוע נשים פטורות מהלל בחנוכה אך חייבות בהדלקת החנוכייה?

תשובה

שלום

ראשית, לא פשוט שפטורות מהלל בחנוכה, זו מחלוקת אחרונים על סמך חילוק התו´ס בין הלל הודאה להלל אחר.
לשאלתך, יש לומר שיש חילוק בין הודאה על הנס שנתקנה בימי הנס עצמו, שזה קיים בהלדקת הנר שחייבות בו, לבין הלל שנתקן ´לשנה אחרת´ כדבר הגמ´ בשבת, דהיינו שלאחר זמן קבעו יום הודאה לד´, אך הוא לא נקבע מתוך המציאות עצמה אלא אחריה ולכן יש לו דין רגיל של הלל שפטורות ממנו.
אבל אהכ"נ, אכן זו שאלה המחזקת את מאן דאמר שחייבות בהלל, שלא כשיטת הרמב"ם.

כל טוב