נר הבדלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/07/14 21:50 כח בתמוז התשעד

שאלה

שלום,אני חוזרת בתשובה ולא כ"כ יודעת מתי צריך לכבות את נר ההבדלה. האם אפשר לכבות את נר ההבדלה בכוסית מים לפני סיום ההבדלה (לפני שאומרים " המבדיל בין קודש לחול)? (הנר מטפטף, מוצאי השבת הזו בעקבות חשש מהנר כיביתי מהר בתוך כוס מים ואח"כ חשבתי שאולי זאת עבירה מה שעשיתי)

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

בזמן חז"ל ברכת הנר לא הייתה צמודה כלל להבדלה, אלא ברכו את הברכה בכל מקום. בימינו אנו מצמידים ומכבים את הנר רק לאחר ברכת המבדיל בין קודש לחול, ויש לנהוג כמנהג המדינה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון