נרות של שבת -סכנה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/06/07 18:58 יז בסיון התשסז

שאלה

אימי מדליקה מדי ערב שבת נרות לזכר הוריה והורי אבי שנפטרו וכן נרות לכבוד נשמות הצדיקים . יוצא שביחד עם נרות שבת היא מדליקה 8 נרות והדבר מסוכן. נשאלת השאלה האם ניתן להדליק נר אחד, אולי נר נשמה ביחד עבור הנפטרים והצדיקים?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית המנהג של אמא הוא מנהג טוב.
אם יש סכנה אז צריך לבדוק כיצד לנטרל את מידת הסכנה ולהוריד את הסיכון לפגיעה. יתכן שניתן לסגור חלון או לשנות את מיקום ההדלקה או להדליק בכלים בטיחותיים יותר.

ואם לאחר כל הניסיונות עדיין נשקפת סכנה מעצם הדלקת הנרות השיקול הבטיחותי גובר על ההדלקה. ואסור להדליק נרות אם יש סבירות לשריפה או סכנה . וכלל גדול אמרו חכמים "חמירתא סכנתא מאיסורא" וצריך לשוחח עם אמא על משמעות הסכנה ולמצוא [יחד איתה] פתרונות שיניחו את דעתה.

שבת שלום,

עוזיאל אליהו,

.