נרות שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/01/12 20:26 כו בטבת התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

מאז ומתמיד אני מדליקה נרות שבת יחד עם אמי בברכה ואני מדליקה נר אחד לאחרונה הבנתי כי זה לא נכון וכי אימי כבר מוציאה את כל בני משפחתי לידי חובה אז אני רק עונה אמן ואז מדליקה נר אחד זה בסדר נכון?

השאלה השנייה שלי אמא שלי מדליקה את הנרות שבת מנר אחר אשר אינו שייך וכי היא מכבה אותו לאחר שהדליקה את הכול זה אינו נכון לעשות נכון? מהי ההלכה לגבי כך?

תודה רבה ושבוע טוב!

תשובה

שלום וברכה

אכן, הדרך הטובה ביותר היא שאמך תדליק ותברך, ואת תדליקי כרצונך ללא ברכה.
לגבי כיבוי ההדלקה: את צודקת שאין לכבות את הנר. על כן, הטוב ביותר הוא להדליק עם גפרור, ואז לשמוט אותו, והוא יכבה מאליו.

כל טוב