נרות שבת

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 22/12/11 00:54 כו בכסלו התשעב

שאלה

שלום רב.

יש לי ידידה שאמא מדליקה נרות שבת בברכה וגם היא מדליקה נרות משלה עם ברכה. הם גרים ביחד כלומר היא נסמכת על שולחנה.

האם היא צריכה לברך?או שזה ברכה לבטלה? בתודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד
שלום רב.
מנהג חבד הוא ש"כל אישה ובת מדליקה נרות שבת."כל בת מדליקה.אבל שאר העדות הבנות יוצאות ידי חובה בהדלקת אמן.
אין צורך להלחם במנהג חבד.
אין זו חלילה ברכה לבטלה גם אם הם לא חבדנקים.
בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן