נרות שבת

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 26/12/11 20:42 ל בכסלו התשעב

שאלה

בס"ד

שלום יש לי שאלה לגבי מצוות הדלקת נרות שבת

מאז ומתמיד אני מדליקה נרות שבת בברכה (גם אני ואימה אומרות ברכה כל אחת עצמה) אחרי הברכה אימה מדליקה את כל הנרות ואני מדליקה נא אחד בלבד האם זה בסדר?? (פתאום זה נפל במחשבתי סדר זה).

כי במה שהבנתי אני לא חייבת להדליק נרות שבת כי אימה פוטרת את כל הבית במידה ואני רוצה להדליק נרות שבת אני מדליקה ללא ברכה זה בסדר אבל עדיין נר אחד נכון? מהו הדין הנכון שלפיו אני אמורה לנהוג אני ספרדייה

תודה וחודש טוב

תשובה

שלום
תדליקי שני נרות בלי ברכה.

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א וראו עוד בספר באתר ישיבה http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=431