נרות שבת לבנות

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 11/01/12 12:41 טז בטבת התשעב

שאלה

שלום,

בבית שלנו אנחנו נוהגים שמי שעברה בת מצווה מדליקה בברכה את אחד מששת הנרות שאמא מדליקה (אנחנו לא חבדניקים).

לפעמים אני באמצע להתארגן לשבת או משהו, ואז אמא שלי מדליקה את כל ששת הנרות בעצמה.

אם אנחנו נוסעים כל המשפחה לשבת, אז רק אמא שלי מדליקה נרות ואני לא.

בשבתות אולפנה וכשאני מחוץ לבית בשבת ויש אפשרות להדליק, אני מדליקה בברכה.

האם זה בסדר שלפעמים אני מדליקה ולפעמים לא? או שאני לא צריכה להדליק נרות אף פעם (כי אין מצב שאני אוכל להדליק כל שבת, במיוחד מחוץ לבית). ואם אני לא אדליק יותר, צריך לעשות התרת נדרים או משהו?

בשנה הבאה בעז"ה אתחיל שרות לאומי, ואז בשבתות בדירת השירות כן אצטרך להדליק בברכה?

תודה רבה מראש ושבת שלום!

תשובה

לשואלת: שלום,
כפי התיאור של המציאות מוטב שלא תדליקי בכלל ותעשי התרת נדרים ותומרי שאילו ידעת שלא תוכלי להדליק מידי שבת לא היית מתחילה להדליק.
לעומת זאת בזמן שנמצאים לבד כמו בדירת שירות בוודאי שצריך להדליק ואין זה מחייב בכל שבת אחרת.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה