נרות שבת לאחר הנישואים

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 13/03/12 22:37 יט באדר התשעב

שאלה

אצלי בבית אמא מדליקה נרות שבת בכמות של שני נרות ונר נוסף לכל ילד.

אחותי התחתנה ונולד לה ילד לפני חודשיים. אצל בעלה בבית האמא מדליקה שני נרות בלבד.

האם היא צריכה לנהוג לפי בית בעלה או לפי בית אמה?

בתודה מראש!

תשובה

שלום לך.
מכיוון שהדלקת נרות שבת הפכה למצווה בעלת משמעות רגשית עדינה ועמוקה (ראי שירו של ח.נ. ביאליק "אימי זכרונה לברכה", ושיריה של זלדה על נרות השבת) לענ"ד כדאי שאחותך תדליק נרות לפי מה שהיא מרגישה. כדאי מאד שלא יהיו סביב הדלקת הנרות בביתה מתחים, האם היא תנהג לפי אימה או לפי חמותה, ואת זה הייתי אומר לאמכן, וחמותה ולבעלה...
שבת שלום.