נרות יוה''כ

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 21/12/06 09:35 ל בכסלו התשסז

שאלה

שלום! משום מה שאלתי לא נענתה עד היום...

ביום הכיפורים התארחתי אצל אמי, ובשל הסח הדעת לא הדלקתי נרות, אך אמי הדליקה בברכה.

מה עלי לעשות לדעת פוסקי עדות המזרח? הרי ממילא איני מדליקה בברכה כאשר אני מתארחת?

אבקש להתייחס בתשובה גם לכך שלאחרונה שמעתי פסק הלכה שבמקום להדליק נר נוסף בכל שבת, יש לתת צדקה במקום מכיוון שהדבר מהווה בל תשחית (נר נוסף בכל שבת). מה עלי לעשות לאור זאת?!והרי ממילא מדובר בחג ולא בשבת, האם יש לכך השלכות?!

אבקש תשובה מהירה מכיוון ששאלתי הקודמת בנושא לא נענתה עד עתה. תודה רבה ותזכו למצוות!

תשובה

הרב דוד סתיו נשאל שאלה דומה ופסק שמכיוון שבבית היה אור ובכך נתקיימה מטרת ההדלקה בכל אופן, אין קנס של נר נוסף במקרה כזה.
עקיבא