נרות חנוכה משעווה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 04/12/11 14:58 ח בכסלו התשעב

שאלה

שלום הרב

האם מותר להדליק נר חנוכה משעווה או שזה רק בדיעבד אם אין שמן זית?

תשובה

שלום

שיטת מרן הרב קוק היא שנר שעווה הוא אפילו עדיף מהדלקה בשמן זית, משום שנר דולק יפה יותר משמן.

הרב כותב במצוות ראיה או"ח סימן תרעג שהסיבה להדלקה בשמן זית איננה משום שבו נעשה הנס, אלא משום שהוא דולק יפה בלבד, שהרי בגמ' מפורש שבתחילה היו מדליקים בשמן שומשומין שדולק יפה יותר, ורק כשראו ששמן זית דולק עוד יותר יפה, עברו לשמן זית. משמע אם כן שהסיבה אינה שבו נעשה הנס אלא שהוא דולק יפה. עיין שם בעניין הידור מצווה.

לכן מותר לכתחילה להדליק בנר שעווה כיום גם אם יש לו שמן זית, ויתכן שזה גם עדיף, כשיטת הרב דלעיל. אך כיוון שמרן הב קוק היה דעת יחיד בזה, נראה שהוכרע שיש הידור מיוחד בשמן זית, אך ההולך כדברי הרב קוק לא הפסיד בזה והדבר הוא לכתחילה.

כל טוב