נרות חנוכה לאשכנזים

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 25/12/05 20:58 כד בכסלו התשסו

שאלה

שלום לרב.

יש לי בעיה: אבי אשכנזי אך בכל זאת הוא נוהג שרק הוא מדליק ולא מסכים שאני אדליק (כמו הספרדים).

כדי למנוע מריבות אינני מדליק....

מה כדאי לי לעשות? האם אני יוצא יד"ח הדלקת נרות חנוכה או לא?

אולי אפשר לומר שאני יוצא יד"ח למהדרין מן המהדרין.......

תשובה

בע"ה
שלום רב,
אשריך שאתה מקבל את רצון אביך ושומע בקולו. ניתן לומר על כך במליצה את דברי הגמרא-"שלום בית עדיף מנר חנוכה".
לעצם הענין- אם הינך סמוך על שולחן אביך(בעברית, גר בבית)אתה בודאי יכול לצאת בהדלקתו, ובמיוחד אם אתה מכוין לצאת ידי חובה בזה, כדינו של אכסנאי ש"משתתף בפרוטה" ויוצא בהדלקתו של בעה"ב.
אמנם המהדרין מן המהדרין מדליקים נר לכל אחד ואחד, אבל ההקפדה על כבוד אב חשובה יותר מההידור.
בהזדמנות תילמד יחד עם אביך את ההלכות ואני משוכנע שביוזמתו הוא יציע לך אז להדליק לבד.
בברכה, אליעזר