נרות חנוכה - גבר או אישה?

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 16/12/06 17:48 כה בכסלו התשסז

שאלה

בס"ד

אם ישנם בבית אחד גבר חילוני ואישה מסורתית, והאישה נוהגת מנהג לפיו גם נשים חייבות בנרות חנוכה משום שגם היו באותו הנס, כיצד נכון לנהוג -

האם תתן לגבר להדליק ולברך, אבל אז בעצם חורגת ממנהגה וגם ספק שהוא מברך בכוונה, כי הוא חילוני ויעשה זאת רק בשבילה?

או שהיא תדליק ותברך, אבל האם אז אינה גוזלת ממנו אפשרות לעשות מצווה? והאם הדלקתה שלה תיוציא אותו ידי חובה, אם היא מתכוונת לכך?

אי אפשר ששניהם ידליקו, כי מלכתחילה הוא יסכים להדליק רק "בשבילה", אז אם היא ממילא תדליק, הוא כבר לא ידליק.

תשובה

שלום רב!
כמובן שעדיף לנסות, אפילו אם הדבר אינו סביר, ששניהם ידליקו.
[אם רק אחד ידליק, עדיף שהאשה תעשה זאת ותכוון להוציא אותו ידי חובה.] אם אפשר- עדיף שהוא יהיה נוכח, ואם אפשר גם- יכוון לצאת ידי חובה.
[אישה יכולה להוציא גבר בנרות חנוכה], ואין עם זה בעיה. מה עוד- כעיקרון מדין "נר איש וביתו" מספיק חנוכיה אחת לבית אם צריך.
בברכה
אריה
צוות הר עציון