נרות חנוכה במוצאי שבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/11/02 23:38 כב בכסלו התשסג

שאלה

האם מדליקים קודם נרות חנוכה או קודם הבדלה? שמעתי בזה הרבה דעות ולא הצלחתי להבין מה הסוף?

תשובה

בס"ד

בבית הכנסת ידליקו נר חנוכה קודם ההבדלה. כיון שאם ידליקו אחרי ההבדלה לא יהיה פרסומי ניסא- ידליקו ויצאו מיד.

והנוהגים לומר "ויתן לך" בתוך התפילה - מאחרים לומר אותו אחרי ההדלקה משום פרסומי ניסא. ובדיעבד אם הפכו את הסדר - יצאו ידי חובה.

במוצאי שבת שמדליקים בביהכנ"ס רק קודם ההבדלה ומיד לאחר ההבדלה הולכים לביתם יכול הגבאי לכבות בצנעה אפילו קודם חצי שעה ובלבד שהתנה ושעושה כן בצנעה. ואם לא התנה יש מחלקת בדבר, ונהגו להחמיר.

בבית -
לדעת השו"ע קודם יבדיל ואח"כ ידליק נר חנוכה.
לדעת הרמ"א - קודם ידליק נר חנוכה ואח"כ הבדלה
ובמשנה ברורה כתב - דעביד כמר עביד ודעביד כמר עביד.