נקיון מנימלי לפסח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/03/09 10:29 א בניסן התשסט

שאלה

אשתי אחרי לידה ואנוכי אחרי ניתוח מה המינימום שאנחנו צריכים לעשות לפסח?

האם לסגור את הבית זה הפתרון היחידי?

במידה וסגרנו האם מותר לאורחים רק ללון בבית בפסח או אסור לפותחו עד מוצאי פסח?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, בשעה טובה ומוצלחת.
אני מקווה שאתם מסוגלים לראות את המצב בשמחה, ולא שקועים בכאביכם.

לא ברור מתוך דבריכם האם אתם רוצים להישאר בבית.
ניתן להכשיר בית לפסח ביום אחד. מינימום. זה לא הלכתחילה, אולם זה אפשרי.
מה שצריך לעשות הוא זה:
א. בשאר הבית שאינו מטבח – פשוט לוודא שאין חמץ יותר מכזית. בדרך כלל זה ככה, ולמעשה בדיקת חמץ מיועדת לכך. בודקים את התיקים, כיסי המעילים וכדו' – ומסלקים כל חמץ.
ב. מטבח: לסלק את כל החמץ (יש נוהגים לקשור בארונות סגורים ולמכור את החמץ שנותר)* לרכז את כל כלי החמץ במקום אחד ולקשור את הארון ולא להכניס להם דבר* לארגן כמה כלים לפסח, כולל כלים חד פעמיים* לנקות היטב את המקרר* לא להשתמש בתנור וכדו'. את כל זה אפשר לעשות.
ג. אם אתם סוגרים את הבית לפסח – יש מלכתחילה גם לקשור את החמץ כדי שלא יבואו לאכול ממנו בטעות.

כל טוב