נפש ונשמה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 23/05/07 23:37 ו בסיון התשסז

שאלה

שלום..! העברתי בשבועות סמנריון. תוך כדי הפעולה הזכרתי את המילה נפש. אחת הבנות שאלה אותי מה זה בכלל נפש? וגם מה ההבדל בין נפש

לנשמה? (גם לגויים יש נשמה?)

אשמח לשמוע תשובה...!

הדס

תשובה

שלום,

מה מבדיל בין אדם שנפטר זה עתה לבין אדם חי? לשניהם יש גוף שלם על כל אבריו. אז מדוע זה חי וזה מת?
לאדם חי יש בגופו כח של חיים, שהוא זה המחיה את הגוף. לכח החיים הזה יש כמה שמות, ובעצם כמה דרגות. ברמה הפשוטה ביותר הוא נקרא "נפש". זוהי מדרגת החיים של הרגשות והתחושות. מעל הנפש יש את ה"רוח" ועוד למעלה ממנה נמצאת ה"נשמה". הנשמה היא כח חיים רוחני מאוד ועליון. איננו מרגישים אותה או מודעים לה, אם כי לעתים היא דוחפת אותנו לכל מיני פעולות אך לא באופן מודע.
הנשמה היא חלק אלוקי באדם, והיא זו שדוחפת את היהודי להאמין ולקיים מצוות, ואיננה נמצאת בגויים.

שבת שלום

ידידיה