נפרד? דחוף!!!!

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 18/04/07 16:15 ל בניסן התשסז

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב

בסניפנו אנו מתלבטים האם להפריד פעילות חבריא ב' מצד אחד האם יש בקיום פעולה מעורבת בעיה הלכתית מסויימת כאשר הסניף שומר על צד בנים וצד בנות ומצד נוסף אם נפריד ישנו חשש לאנטי מסויים או אפילו לאחר הפעולה חיבור מחדש של הבנים והבנות. כאשר ישנו בקרוב דיון בפעולה (כבר השבת) על נושא זה ואני מעוניין להביא את דעת ההלכה בנושא. תודה רבה וישר כח

תשובה

אני לא רואה בעיה הלכתית בפעילות מעורבת כפי שאתה מתאר שבנים יושבים בצד אחד, ובנות בצד אחר. ככלל בכל מקום רצוי שבשאלות כאלו יכריע מישהו שמכיר את הסניף מקרוב. לענ"ד כעמדה בסיסית בשלט רחוק כיוון שבני עקיבא מוגדרת כתנועה מעורבת בניגוד לתנועות אחרות, ההפרדה תעורר כעס ואנטי כפי שאתה מתאר.