נפלט לי בטעות המילה:''מחזור''.

חדשות כיפה הרב יצחק ניסים 26/05/08 09:56 כא באייר התשסח

שאלה

שלום רב,

אני נשואה חודשיים וחצי ברוך ה'.. והקשר ביני לבעלי לא כל-כך טוב ואין לי מושג למה..כאילו יש עלינו עין..

אנחנו אוהבים אחד את השני אבל אני מרגישה כאילו אני בנידה חודש שלם.. הוא בקושי מתייחס אליי. ואני פגועה ממנו מאוד. הבוקר הוא נסה סוף סוף להתקרב אליי ואני מההתרגשות אמרתי לו בצחוק: " אני במחזור"..ואז ישר אמרתי...סתםםםם.. ואז הוא הלך ואמר לי: עכשיו את בבעיה". הקטע שאין לי מושג עם אני בהריון או לא כי עוד לא קילתי.. מה זה אומר? שאני באמת בנידה עכשיו למרות שאני לא?

חשוב לי לציין שאני לא בקיעה בהלכות אני חילונית שחזרה בתשובה.. הוא אמר לי לשאול את הרבנית שלי ואני מתפדחת.. מה אני אמורה לעשות? או שזה בכלל לא תופס?

בבקשה תענו לי דחוף.. אני מרגישה שבא לי לברוח כבר מהבית הזה..כולה חודשיים אני נשואה גם ככה קשה לי עם הכיסוי-ראש וכל ההלכות..ואני מנסה ועושה למרות שאני לא אוהבת בכלל.

תשובה

ענבר שלום
קודם כל אתם צריכים להפגש עם מישהו שהוא בעל נסיון ויכול לנסות לעזור לכם להבין אחד את השני יותר טוב.כי חבל שדברים קטנים יקלקלו את הקשר שביניכם. התחתנתם לא סתם,אלא מתוך קשר עמוק ואהבה אמיתית,עכשיו אתם עוברים תהליך של שינוי,התחזקות,כדאי לעשות זאת עם הדרכה וליווי של רב כדי שתעשו זאת נכון.
ביחס למה שאמרת -אין לומר סתםםם!
צריך להיות אחראי על מה שמוציאים מהפה,כי יש לזה השלכות.צריך להסביר לו ולהזהר להבא.
ביחס לטהרה-אם עוד לא קיבלת הרי שאת מותרת לבעלך.
ובכל אופן כדאי ללמוד עם הרבנית את עקרי ההלכות לאט לאט.
בשורות טובות ובהצלחה