נפילת תפילין

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 16/12/07 15:27 ז בטבת התשסח

שאלה

כאשר נופלים התפילין כשהם בתוך כיסויי הבתים הקשיחים ובתוך השקית שלהם מה צריך לעשות?

תשובה

שלום וברכה!

ראשית, צריך להקפיד יותר על כבוד התפילין ועל כך שדברים מעין אלה לא יתרחשו עוד בעתיד.
להלכה נפסק שאם נפלו התפילין בכיסם - אין חובה לצום.
ישנו מנהג לצום יום אחד במקרה בו התפילין נפלו ללא כיסם ואם קשה מאוד לצום - יפדה בצדקה.

ראוי לעשות תיקון ותשובה על כבוד התפילין, ולקבל על עצמך עוד שמירה כדי שדבר כזה לא יקרה שוב.

כמו כן, כמהלך של תיקון, אפשר ללמוד את הסימנים בשולחן ערוך בנושא תפילין.

שבוע טוב,
גלעד.

(המשיב אינו רב)